Icon Left Overzicht
  • Neerslag
  • Hitte
  • Droogte
  • Grondwater

Bodembedekkers

Heb je lege plekken tussen je planten? Plant dan bodembedekkers. Dit zijn kleine planten die laag groeien. Ze zijn mooi en goed voor je tuin.

Bodembedekkers zijn kleine planten die laag bij de grond groeien en de bodem bedekken. Ze zijn als een groen tapijt dat je tuin beschermt en versiert. Maar waarom zou je bodembedekkers in je tuin willen hebben?

Bodembedekkers voor een mooiere tuin

Ze zijn heel goed om kale plekken tussen grote planten op te vullen. Ze houden je tuin groen en vol. Ze beschermen de grond tegen uitdroging en houden water vast. Zo hoef je tijdens warme dagen je planten minder water te geven.

Goed voor kleine dieren

Bodembedekkers bieden ook een thuis voor kleine dieren zoals insecten. Deze beestjes dragen bij aan de biodiversiteit in je tuin en kunnen nuttig zijn voor het bestuiven van planten en het bestrijden van plagen.

Bodembedekkers in de winter

In de winter houden ze de grond warm. Sommige soorten blijven groen en geven kleur aan je tuin. Bovendien bieden wintergroene bodembedekkers schuilplaatsen voor kleine dieren tijdens koude dagen.

Makkelijk en mooi

Bodembedekkers zijn makkelijk te verzorgen. Ze groeien snel en houden ongewenste planten weg. Zo heb je een mooie tuin met weinig werk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief WeerWoorden & Daden